Gezamenlijke aanpak van schimmelziekten

23-01-2020    10:54   |    Goedemorgen

Biotalys NV, een snelgroeiend voedsel- en gewasbeschermingsbedrijf dat een nieuwe generatie gewasbeschermingsmiddelen ontwikkelt op basis van eiwitten, kondigt vandaag een samenwerking aan met Chrysal om bloemen te beschermen tegen schimmelziekten om ze zo langer mooi te houden.

Chrysal is de drijvende kracht in de bloemenindustrie en wereldwijd marktleider op gebied van bloemenvoeding om zo bloemen langer mooi te houden. De studie wordt uitgevoerd bij Chrysal in Nederland en heeft een focus op schimmelbescherming voor snijbloemen na de oogst.

Patrice Sellès, CEO van Biotalys, geeft aan: “We zien er naar uit om samen te werken met Chrysal, de marktleider in bloemenvoeding, terwijl we blijven ontwikkelen aan veilige en effectieve biocontroles op basis van eiwitten om zo te kunnen voldoen aan duurzamere landbouwmethoden. Het doel van deze samenwerking is om het potentieel van onze biofungicide voor snijbloemen te onderzoeken. Als het succesvol is, levert dit het bewijs voor de potentie en een brede toepasbaarheid van ons biocontrols-platform, inclusief het gebruik ervan in bloemen."

Peter Vriends, CEO van Chrysal voegt toe: “We zijn erg enthousiast over deze samenwerking met Biotalys omdat het past bij ons strategische doel om duurzame oplossingen wereldwijd aan te bieden. Nieuwe technologieën, zoals ontwikkeld door Biotalys, sluiten perfect aan op de behoefte van onze klanten en de groeiende wens van consumenten om te genieten van bloemen die met respect voor onze planeet worden gekweekt. We kijken ernaar uit om samen te werken en nieuwe hoogwaardige oplossingen te ontwikkelen voor onze eindgebruikers in de sector."

(Foto: Chrysal.nl)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Aanmelden Spring Fair

Voor je het weet is het weer lente! Een periode waarin consumenten hun tuin weer zomerklaar willen maken. De...