'Jungle Talks to...' vanmiddag in het teken van Duitsland

28-01-2021    09:04   |    Goedemorgen

'Jungle Talks to...' keert vanmiddag terug op Paprika Tasty Radio. Het programma van Ed Smit staat vandaag in het teken van de tuinbouw in Duitsland.

Nederlandse ondernemers met vestigingen in Duitsland schetsen een beeld van de Duitse markt en de voor- en nadelen van het hebben van een eigen (productie)vestiging in onze grootste afzetmarkt.
Naast de landbouwraad, Peter Vermeij, komen Jeroen Stamsnijder, directielid bij Emsflower, Jochem Wolthuis, directeur van het Duitsland Desk voor Agri Food and Flowers en Kevin van IJperen, bedrijfsleider bij Wittenberg Gemüse, onderdeel van Van Gog Kwekerijen aan het woord.

Duitsland is niet alleen exportland nummer één voor de Nederlandse tuinbouw, het is tevens een land waar met zowel bewondering als achterdocht naar de Nederlandse tuinbouw gekeken wordt. De ‘Wasserbomben’’ liggen ver achter ons en hebben plaats gemaakt voor hoogwaardige producten die voldoen aan alle normen. Maar de scepsis is nog niet helemaal weg.

Leidt het bovenstaande, mede door de prikkel die Covid-19 in vele landen gegeven heeft om local for local meer centraal te stellen, tot een groeiende belangstelling voor Duitse producten in de Duitse markt? Of is de Nederlandse positie nog altijd solide en wordt die zelfs versterkt doordat het Nederlands product jaarlijks aan kwaliteit wint, diverser wordt en duurzamer geproduceerd wordt?

'Jungle Talks to...' is een initiatief van Paprika Tasty Radio en Jungle Talks, ondersteund door RVO. Schakel vandaag om 16.00 uur in via www.paprikatastyradio.nl en blijf luisteren tot 17.30 uur. De live uitzending zal volgende week worden herhaald. Sowieso zijn alle uitzendingen van 'Jungle Talks to...' terug te luisteren op goedemorgen.podbean.com.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Work in progress...

Op ons internationale kanaal Hortibiz Daily News starten we binnenkort met 'Medical Monday'. Wat dit precies...