Nominaties AgroEnergy, Van Iperen en Koppert

27-05-2021    13:47   |    Goedemorgen

HortiContact heeft de drie genomineerden voor de HortiContact Innovatie Award 2021 bekendgemaakt: AgroEnergy, Van Iperen en Koppert Biological Systems. De winnaar van de HortiContact Innovatie Award 2021 wordt op dinsdag 1 juni om 14.00 uur bekend gemaakt.

De bekendmaking vindt plaats tijdens een livestream die te volgen is via www.horticontact.nl/award-ceremonie. Alle updates zijn te volgen op de social media kanalen van HortiContact.

Ruim dertien exposanten hadden hun innovatie vooraf aangemeld bij de beursorganisatie van HortiContact. Uit al deze inzendingen zijn nu drie innovaties genomineerd. AgroEnergy met haar product BiedOptimaal Intraday waarbij automatisch ingespeeld kan worden op de actuele energievraag van de teelt tot een uur voor levering, Van Iperen met haar duurzaam en nagenoeg CO2 neutraal productieproces GreenSwitch proces dat gebaseerd is op de Pure Green technologie voor nitraatmeststoffen van organische oorsprong en Koppert Biological Systems met Spidex Vital waarmee het mogelijk is geworden om een aantal vitale aspecten rond de kweek van de roofmijt beter te controleren en hierdoor kunnen de omgevingsomstandigheden beter onder controle worden gehouden.

In de voorgaande jaren vond de HortiContact Innovatie Award plaats op de beursvloer zelf, maar dit jaar kon de beurs niet doorgaan vanwege het coronavirus. “Ondanks dat de beurs niet door kon gaan, bieden wij graag een podium aan bedrijven met interessante innovaties. De glastuinbouwsector heeft namelijk in het afgelopen jaar niet stilgezeten. De sector kent juist veel innovatieve bedrijven die mooie en succesvolle innovaties weten te realiseren. Dat werd alsmaar bevestigd uit de vele inzendingen”, zegt Lucas van’t Hof, Head of Cluster van HortiContact.

Tijdens de livestream presenteren de drie genomineerden hun innovatie aan de kijkers. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats door juryvoorzitter Maurice Wubben en wordt bekend wie de winnaar van 2020 gaat opvolgen. Dat was toen Signify (voormalig Philips Lighting). De awarduitreiking op 1 juni vindt plaats op Next Level, de vernieuwde bovenverdieping in Evenementenhal Gorinchem (de thuisbasis van HortiContact). De livestream om deze uitreiking te volgen is www.horticontact.nl/award-ceremonie (staat op 1 juni live).

Je volgt de bekendmaking van de winnaar a.s. dinsdag vanaf 14.00 uur ook via Paprika


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws