Nieuwe kleurtjes tomaat in trek

13-09-2017    09:39   |    KAS TuinbouwCommunicatie

De Demodag Tomaat van groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan op 7 september kon rekenen op grote belangstelling van telers en andere ketenpartners uit binnen- en buitenland. Nieuwkomers en bestaande tomatenrassen hadden een plek gekregen in de kas en in de presentatieruimte van het Trial Center Tomato in Kwintsheul. Andere kleurtjes in het snacksegment blijven in trek.

Omdat telers de nieuwe rassen tegelijkertijd kunnen beoordelen in de kas én in het schap, geeft het hen een goed beeld van de teelt- en marktkansen. Crop specialist tomaat Ben Zwinkels: “Bezoekers waarderen de mooie uitstalling van alle tomaten in de presentatieruimte. Op tafels, maar ook in verschillende verpakkingen.”

Volgens Zwinkels was er veel interesse voor onder andere Maggino RZ, de gele mini pruim voor het snacksegment. “We merken dat telers op zoek zijn naar nieuwe kleurtjes. Met zijn intens gele kleur en goede smaak is dit ras een mooie aanvulling op het kleurenpalet.”

Onder de indruk
Telers in andere segmenten konden eveneens noviteiten zien, beoordelen en proeven. Zo lijkt het ras 72-397 RZ in het tussentype los een prima vervanger voor Arvento RZ. Ook van de nieuwe grove trostomaat 72-762 RZ waren telers onder de indruk, vertelt Zwinkels. “De kwaliteit is erg goed. In productie kan het ras met het hoofdras in dit segment mee.”

Noemenswaardig is daarnaast het ras Tomicia RZ, een trostomaat uit het midden grof segment. “Met zijn vruchtgewicht past dit ras perfect in het middensegment. De combinatie met de hoge productie maakt het ras commercieel aantrekkelijk voor telers”, vertelt de crop specialist tomaat.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws