Dam vol kromme courgettes

19-09-2018    09:11   |    Goedemorgen

Op de de Dam in Amsterdam staat vandaag een container met 7000 kilo kromme courgettes. Dit is de hoeveelheid courgettes die één teler in drie dagen geen bestemming kan geven en daardoor op het land moet onderploegen. Zo vraagt Kromkommer aandacht voor verspilling van groente en fruit met een deukje.

Pruimen die drie millimeter te klein zijn, geelgekleurde bloemkolen en snoeptomaatjes met deukjes zijn onverkoopbaar. De warme zomer zorgde voor nog meer kromme groente en fruit dan gebruikelijk. Maar ook zonder het warme zomerweer wordt structureel zo’n 10 procent van al het groente en fruit verspild omdat het niet mooi genoeg is.

Reddingsacties

Gelukkig gebeurt er al het een en ander om deze verspilling tegen te gaan. Er zijn veel reddingsacties in het hele land. Consumenten lieten massaal hun verontwaardiging blijken en gaven aan de kromme producten graag te willen kopen. Enkele supermarkten pasten tijdelijk hun inkoopeisen aan en gaven kromme groente en fruit een plaats in het schap. 

Confronterend

Om te laten zien dat het echt anders moet, zet Kromkommer vandaag een container met 7000 kilo kromme courgettes op de Dam: de hoeveelheid courgettes die één teler in drie dagen geen bestemming kan geven en daardoor op het land moet onderploegen.

 

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws