Containersysteem voor eucalyptuspulpfabriek

Containersysteem voor eucalyptuspulpfabriek

Bosman Van Zaal realiseert het logistieke teeltsysteem voor de nieuwe eucalyptuspulpfabriek van UPM Uruguay, een van 's werelds toonaangevende producenten van naaldhout-, berken- en eucalyptuspulp.

UPM Uruguay levert hernieuwbare en verantwoorde oplossingen en innoveren voor een toekomst zonder fossiele brandstoffen in zes bedrijfsgebieden: bioraffinage, energie, raflatac, speciaal papier, communicatiepapier en multiplex. UPM heeft een investeringsbeslissing genomen voor de bouw van een 2,1 miljoen ton eucalyptus pulpfabriek nabij Paso de los Toros in centraal Uruguay.

Mobiel containersysteem
Het Bosman Van Zaal teeltsysteem voor de nieuwe eucalyptuskwekerij van UPM Uruguay bestaat uit een N3 mobiel containersysteem voor de vermeerdering van de planten in Sarandi, waarmee het kopstation en de bewortelingsruimte volledig zijn geautomatiseerd. Het containersysteem is bedrijfsklaar en omvat ongeveer 5000 aluminium rolcontainers voor de 56.000 m2 teeltruimte die over verschillende afdelingen is verdeeld. Voor het transport van en naar de afdelingen wordt een halfautomatisch systeem geleverd bestaande uit aandrijvingen in hefrekken, rollenbanen en een bovenloopsysteem. Tevens zal het systeem worden voorzien van een desinfectie-unit en alle benodigde elektrische systemen en software.

UPM Uruguay investering en ontwikkeling
Naast de fabriek omvat de totale investering van 3 miljard dollar ook een pulpproterminal in de haven van Montevideo, evenals investeringen in lokale faciliteiten in Paso de los Toros. In november 2017 ondertekenden UPM en de vorige regering van Uruguay een investeringsovereenkomst. Deze zal een aanzienlijke impuls geven aan de economie en de regionale ontwikkeling. De voltooiing van het totale project is gepland voor 2022. In Q1 van volgend jaar zullen de eerste containers met jonge planten op het systeem draaien. Partners in dit project zijn onder meer Flier Systems, Agrikol en BCC.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v