Brexit webinars voor internationale sierteelt

Brexit webinars voor internationale sierteelt

World Horti Center organiseert samen met The International Association of Horticultural Producers (AIPH,) FloraCulture International een tweetal internationale webinars op woensdag 2 december en vrijdag 4 december om de supply chain in de sierteeltsector op de hoogte te brengen van de veranderingen die per 1 januari 2021 van kracht zullen zijn.

Internationale experts delen op 2 en 4 december hun onderzoek, kennis en inzichten over wat de toekomst brengt en hoe de sector zich moet voorbereiden, ongeacht of er een Brexit deal komt of niet.

"De webinars vinden op een kritisch moment plaats, nog maar een maand te gaan voordat de handel tussen Europa en Verenigd Koninkrijk drastisch zal wijzigen. Er zijn nog vele vragen onbeantwoord en er zijn zorgen over hoe het straks zal werken maar ook hoe we op lange termijn de markt in Verenigd Koninkrijk kunnen beleveren. Deze webinars zijn een unieke gelegenheid om het laatste nieuws over brexit te horen", zegt Tim Briercliff, secretaris van AIPH.

De eerste webinar op woensdag 2 december vanaf 15 uur is gericht op teelt, export, import van planten, bomen en bollen. Sprekers zijn: Sally Cullimore van Horticultural Trades Association (HTA) uit Verenigd Koninkrijk, Eline van den Berg van Royal FloraHolland, Stefan Koopman van Rabobank, Bruce Harnett van Kernock Park Plants uit Cornwall- VK en Henk Westerhof van Anthos.

De tweede webinar op vrijdag 4 december vanaf 15.00 uur is gericht op teelt, export, import van snijbloemen. Sprekers zijn: Nigel Jenney van Fresh Produce Consortium, Ian Michell van Flamingo Group UK, Eline van den Berg van Royal FloraHolland, Stefan Koopman van Rabobank, Augusto Solano van Asocolflores uit Colombia.

Deelnemen
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname; de webinars zijn Engelstalig en vinden online plaats. Meer informatie en aanmelden voor het webinar van 2 december kan via: https://www.worldhorticenter.nl/nl/event/voorbereiden-op-brexit-als-je-planten-bomen-bollen-exporteert-en-importeert 
Voor 4 december kunt je op deze pagina terecht: https://www.worldhorticenter.nl/nl/event/voorbereiden-op-brexit-als-je-snijbloemen-exporteert-en-importeert

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v