'Bied ruimte voor prijsafspraken telers'

08-06-2020    08:11   |    LTO/Nu.nl

Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) wil dat boeren en telers meer ruimte krijgen om onderlinge prijsafspraken te maken. Op die manier zou het verdienvermogen van boeren verbeteren en de sector verder kunnen verduurzamen.

Landbouworganisatie LTO doet de oproep in haar zaterdag verschenen verkiezingsmanifest (pdf) dat is gericht aan politieke partijen.

De ondernemers- en werkgeversorganisatie voor akkerbouwers en telers hoopt via de oproep het belang van de concurrentiepositie van Nederlandse boeren en telers te benadrukken.

Zo wil LTO dat arbeidsmigranten van buiten de Europese Unie tot negen maanden in Nederland kunnen werken, momenteel is het voor deze groep erg lastig om een werkvergunning te regelen. Op die wijze hoopt het de huidige krapte op de arbeidsmarkt tegen te gaan.

Volgens de grootste agrarische lobbyorganisatie van Nederland is er verder behoefte aan een eerlijke prijs voor boeren en telers die inspanningen doen op het gebied van klimaat.

Een klimaatreserve, waarbij boeren in goede jaren op fiscaal aantrekkelijke wijze reserves kunnen opbouwen, zou hier volgens LTO een oplossing kunnen bieden.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws