Blog: Verwachtingsmanagement

25-03-2019    08:43   |    Goedemorgen

Een weblog van Arne van Aalst. Hij is sales director Noordwest-Europa bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. Van Aalst schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Op het gebied van de gewasbescherming is er veel aan de hand in de agrarische sector, zo schreef ik al eerder. Veel chemische gewasbeschermingsmiddelen zijn niet meer beschikbaar, de druk vanuit de maatschappij om verantwoord te boeren is groot. Ik weet dat boeren en telers meer dan bereid zijn deze handschoen op te pakken maar daar is wel een realistische aanpak voor nodig.

Koppert zet de eerste stappen in deze sector, bijvoorbeeld in spruiten en aardappelen, maar ook in hardfruit. En de interesse voor biologische gewasbescherming vanuit de sector wordt steeds groter, veel veredelingsbedrijven, boeren en groothandelsbedrijven willen informatie en daarnaast als het even kan projecten opstarten.
Mooi natuurlijk om nu ook in de vrije natuur aan de slag te gaan.

Maar dat is geen gemakkelijke opgave, zo is er op dit moment niet voor elke uitdaging een passende natuurlijke oplossing. Als Koppert willen we deze uitdaging graag aangaan met de agrarische sector. ’Verwachtingsmanagement’  is in deze cruciaal. We moeten eerlijk vertellen wat wel en wat (nog) niet mogelijk is.

Binnenkort mag ik op het Foodlog congres met als thema “Landbouw zonder chemie- Hoe dan?” een presentatie geven.

Daar wil ik dan ook een eerlijk verhaal houden. Dat we pas net beginnen de buitenteelten te ontdekken, met al haar grillige weersomstandigheden. Er zijn plagen en ziekten die we nog niet voldoende kennen en waar we nog geen oplossingen voor hebben.

We zullen daarom als gewasbeschermingssector de handen inéén moeten slaan, d.w.z. biologisch georiënteerde en chemisch georiënteerde bedrijven moeten samenwerken om boeren en telers te helpen om gezond en voldoende voedsel te blijven produceren.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws