Blog: Rebellen en dwarsdenkers

Blog: Rebellen en dwarsdenkers

Een weblog van Henk Strating. Hij is oprichter van het bedrijf HS Arbeidsvoorwaarden CAO-advies & onderhandelingen. Strating schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Het thema van de boekenweek luidt dit jaar, Rebellen en Dwarsdenkers. Wie zich daarin verdiept komt al snel tot de conclusie dat het vaak niet zo goed met hen afloopt.

We komen ze overal tegen in de geschiedenis, in de politiek en in de filosofie. Velen eindigden in gevangenissen of erger nog, op brandstapels. Hun boeken werden verboden of verbrand. Rebellie en dwarsdenken lijkt dus niet te lonen. En toch zou ik iedereen er toe willen uitnodigen en uitdagen.

Rebellie en dwarsdenken zijn nodig. Rebellie en dwarsdenken gaan in tegen de manier waarop we over de dingen denken. Het stelt dat ter discussie, vooral de vanzelfsprekendheid ervan. Daarmee is het een bron van vernieuwing. En vernieuwing hebben we nodig. Dat geldt zeker voor ondernemers.

Ook in de glastuinbouw. Op elk terrein, technologie, energie, milieu, duurzaamheid, financiën, personeel. Wie niet vernieuwt veroudert. Daarom kunnen ondernemers op zijn tijd wat rebellie en dwarsdenken goed gebruiken. En gelukkig kan iedereen dat zélf. Je kunt er elke dag mee beginnen. Gewoon door je af te vragen waarom je eigenlijk doet wat je doet en waarom je dat niet op een andere manier doet of zou kunnen doen.

Einstein zei eens: wie altijd doet wat hij altijd deed, krijgt altijd wat hij altijd kreeg. Een ondernemer die alleen maar krijgt wat hij altijd al kreeg moet het thema van de boekenweek zeker ter harte nemen. Die wens ik graag wat rebellie een dwarsdenken toe!

Bron: Henk Strating

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v