Bloemenshows in Keukenhof

25-03-2019    13:23   |    Goedemorgen

In Keukenhof is meer te zien dan alleen tulpen: in de paviljoens zijn bloeiende planten en bloemen te zien in verschillende bloemenshows. In de paviljoens wisselen bloemen- en plantenshows elkaar af. Hier tonen de kwekers een enorme verscheidenheid aan bloemen en planten, in alle kleuren en vormen.

Toparrangeurs Heleen Valstar, Zuidkoop en Dries Lecke verzorgen de inrichting van de shows, die ook voldoen aan het thema van dit jaar; Flower Power. Voor de exotische bloemen wordt al jaren de duizend vierkante meter van het Beatrix paviljoen ingericht. Deze show is de mooiste anthurium – en orchideeënshow in Europa en is echt flower power. De lelieshow in het Willem-Alexander paviljoen is uniek. Op 6.000 vierkante meter zijn ongeveer 15.000 lelies in circa 300 verschillende variëteiten te bewonderen. 

Boeket
Het bloemendecor in het Oranje Nassau paviljoen is overweldigend. Arrangeur Nicky Markslag van het Bloemtheater laat tijdens demonstraties zien hoe bloemen op een verrassende manier worden verwerkt in een boeket. Het Willem-Alexander Paviljoen staat vol bloeiende tulpen in de volle grond. Het Oranje Nassau paviljoen stond in de eerste week een Tulpenshow. De hyacintenshow blijft tot en met 2 april te bewonderen.
Vanaf de laatste week van april staat een tweede tulpenshow in het Willem-Alexander Paviljoen. In de tentoonstelling Tulpomania is informatie over de tulp te vinden. 


Vakkeuring 
Ook zijn er weer vakkeuringen van de diverse productgroepen, waarbij in specifieke gewasgroepen gespecialiseerde juryleden bloemen en planten beoordelen. Vakgenoten hechten belang aan de keuring door deskundigen, die dit op een onafhankelijke manier uitvoeren. De competitie is een stimulans voor kwaliteit en winnaars kunnen zich ermee profileren. Gekoppeld aan de vakkeuring zijn er voor de verschillende gewasgroepen ook prijsuitreikingen en vakbijeenkomsten. Zaterdagmiddag 23 maart heeft de prijsuitreiking van de keuring van de hyacintenshow plaatsgevonden. De Beste Noviteit Hyacint Snij 2019 zijn de Hyacinten gemengd in schaal van Mts. J.G. & S. Straathof. De Beste Noviteit Hyacint Pot is de LRS 72037 van J.F.M. Hogervorst. 

 

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws