Biobest investeert in Arugga AI Farming

Biobest investeert in Arugga AI Farming

Biobest Group NV uit België en Arugga AI Farming uit Israël hebben donderdag de participatie van Biobest aangekondigd in Arugga's laatste financieringsronde, evenals de ondertekening van een exclusieve distributieovereenkomst voor de VS en Canada.

Arugga AI Farming is een start-up die gevestigd is in Israël. Het werd opgericht in 2017 en ontwikkelt robotoplossingen voor de glastuinbouw. Vanaf de start heeft het bedrijf zijn productontwikkeling gericht op de robotbestuiving van tomaten als alternatief voor hommelbestuiving en handmatige methoden. Iddo Geltner, CEO van Arugga zegt: "We hebben onze bestuivingsrobots getest in tomatenkassen en hebben indrukwekkende resultaten behaald. We hebben tot wel 5% meer opbrengst waargenomen ten opzichte van hommelbestuiving en handmatige bestuiving. Tegelijkertijd pakken onze robots ook andere knelpunten in de tomatenteelt aan. We zijn nu klaar om met de commercialiseringsfase te starten en hebben al belangrijke stappen gezet om te kunnen beginnen met de implementatie van onze technologie in de VS en Canada. De afgelopen jaren hebben we het team van Biobest leren kennen, en we waarderen hun passie en kennis van de tuinbouwmarkten. Onze overeenkomsten met Biobest, een bedrijf dat goed gekend is en gerespecteerd wordt door tomatentelers van over de hele wereld, wijst op een sterke blijk van vertrouwen in het potentieel van onze technologie en verzekert ons van een brede en snelle marktintroductie."
 
Biobest biedt telers van over de hele wereld een breed gamma aan oplossingen voor biologische bestrijding en bestuiving. "We zijn erg verheugd om deze samenwerking met Arugga aan te gaan", zegt Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest. "We zijn onder de indruk van hun ondernemerschap, en de resultaten van hun eerste proeven met robotbestuiving zijn veelbelovend voor de toekomst. Nu meer dan 30 jaar geleden startte Biobest als eerste met de commerciële productie van hommels en dit was een ware revolutie voor de tomatentelers. We zetten ons dagelijks in om onze telers van over de hele wereld, elk in hun eigen specifieke context, te voorzien van de allerbeste oplossingen voor bestuiving en biologische bestrijding. Wij zijn van mening dat de hightech tomatenteelt in Noord-Amerika waarschijnlijk een van de eerste markten zal zijn waar de Arugga-technologie zal aanslaan en we willen samen met Arugga vooroplopen op het gebied van innovatie in de bestuiving. We werken al samen aan het uitvoeren van commerciële proeven met toonaangevende telers en hebben ambitieuze plannen voor een gezamenlijke commerciële uitrol."

Beide bedrijven verwijzen ook naar de bredere transformatie van de glastuinbouw en wijzen erop hoe snel digitalisering hand in hand zal gaan met duurzaamheidswinst. Het Arugga-team verduidelijkt dat het al werkt aan aanvullende modules die het aanbod aan functionaliteiten van zijn robotplatform nog zullen vergroten. Biobest gelooft dat robotisering, artificiële intelligentie en digitalisering de toekomst van de glastuinbouw zullen bepalen. De samenwerking met Arugga toont aan dat Biobest vastbesloten is om de meest betrouwbare leverancier voor telers te blijven op het gebied van oplossingen voor bestuiving en biologische bestrijding, in een wereld die gekenmerkt wordt door baanbrekende innovatie.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v