'Bespaar energiekosten, behoud kwaliteit'

'Bespaar energiekosten, behoud kwaliteit'

Denk je nog na over het juiste product voor jouw productie voor de late herfst en wintermaanden? De energieprijzen zijn de afgelopen maanden torenhoog in heel Europa, deze kosten zijn een belangrijke factor bij het kiezen van het juiste product. "Heb je al eens gedacht aan producten die specifiek zijn ontwikkeld voor de productie in het koude seizoen?", vraagt Schoneveld Breeding zich af. "Denk aan gewassen die in koudere en donkere omstandigheden zijn veredeld met weinig input van energie. Producten die hun prestaties onder die omstandigheden ruimschoots hebben bewezen."

Schoneveld Breeding heeft met hun Super Serie Cyclamen assortiment voor de wintertijd verschillende mogelijkheden in huis, zo laat het bedrijf weten.

Winter Cyclamen
"Nu is het moment om winter Cyclamen te bestellen bij uw jongeplantenkweker. Daarom wijst Schoneveld Breeding u graag op de genetica van de Super Serie winter Cyclamen. Onze kracht is de ontwikkeling van koudetolerante gewassen. Ze zijn met weinig energie behoefte te telen, terwijl ze uitgroeien tot een product van bijzonder hoge kwaliteit. In de winterperiode  kunt u meer waarde creëren met Super Serie Mini Winter (mini bloem), Super Serie Picasso (zilverbladig Mini Winter type), Super Serie Macro (midi bloem) of Super Serie Vintro (grote bloem)."

Bekijk hier de video van alle wintercyclamen

Mini Winter
"Mini Winter is een type Cyclamen met mini-bloemen. De plant is geschikt voor een potmaat van 9 tot 10,5 centimeter. Deze Super Serie bloeit uniform en is geschikt voor verkoop aan het einde van de herfst en in de winter. De plantstructuur is open, dat betekent dat Mini Winter geschikt is voor wisselende weersomstandigheden en minder gevoelig is voor Botrytis. Mini Winter geeft veel bloemen voor een uitstekende houdbaarheid. Na het uitzetten van de planten, kunt u Mini Winter met een laag energieverbruik en behoud van de kwaliteit in bloei laten komen. Hiermee bespaart u gemakkelijk kosten gedurende de teelt."

Picasso
"Super Serie is Picasso lijkt op Mini Winter, behalve de bladeren. Picasso is een zilverbladig type en uitermate geschikt voor bloei in de herfst en winter. In het koudere seizoen geeft Picasso prachtige bloemen op stevige bloemstelen met een open plantstructuur. De teelt van Super Serie Picasso vraagt weinig energie, productiekosten zijn daardoor relatief laag."

Macro
"Super Serie Macro is een Cyclaam met middelgrote bloemen. Macro is geschikt voor een 12 tot 15 centimeter pot. Uiteindelijk groeit deze Cyclaam uit tot een sterke, robuuste plant. Gedurende het heel late seizoen, bloei van half januari tot maart, is een potmaat van 11 tot 13 centimeter geschikt. De teelt verloopt eenvoudig en Macro heeft weinig licht nodig om in bloei te komen in vergelijking met andere midibloemige Cyclamen. Dus wilt u geld besparen en toch een Cyclaam met middelgrote bloemen kweken? Dan is Super Serie Macro een uitstekende keuze."

Vintro
"Super Serie Vintro is met zijn grote bloemen een opvallende verschijning. Deze Cyclaam is geschikt voor een potmaat van 12 tot 15 centimeter. Voor de periode vanaf half januari is een 12 of 13 centimeter pot geschikt. De plant heeft een krachtige uitstraling met stevige bloemstelen. Vintro is minder gevoelig voor Botrytis dan soortgelijke Cyclamen en is gemakkelijk te telen onder koude en donkere omstandigheden. Daardoor is er minder energie en geen extra belichting nodig voor de teelt. Een gemakkelijke manier om geld te besparen dus."

Teeltondersteuning
"Klinken deze producten aantrekkelijk, maar twijfelt u om de bestelling te plaatsen? Neem dan contact op met het growing support team van Schoneveld Breeding. Wij helpen u graag bij het maken van een groeiprotocol voor deze producten."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v