Afsprakenkader Emissieloze kas voortgezet

23-04-2019    09:28   |    Goedemorgen

Ook de komende vier jaar werken de besturen van het Afsprakenkader Emissieloze kas nog samen.

De gemeenten Westland, Lansingerland, Zuidplas, Waddinxveen, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Glastuinbouw Nederland – regio Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard en het Hoogheemraadschap van Delfland hebben afgesproken gezamenlijk aan een verbetering van de waterkwaliteit te blijven werken. Er is in het Afsprakenkader Emissieloze kas afgesproken dat emissies vanuit de glastuinbouw in 2027 teruggebracht zijn tot bijna nul voor nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen.

Goede resultaten
In deze aanpak wordt nadrukkelijk de samenwerking gezocht, vanuit de samenwerkende partijen met de telers uit het Oostland en Westland. Door het verrichten voor meer metingen door de waterschappen, het bezoeken van de bedrijven en het uitwisselen van informatie zijn er goede resultaten behaald in het terugdringen van de emissies. Vanuit de gemeenten wordt ook bij het verlenen van vergunningen de water gerelateerde zaken nadrukkelijk ter sprake gebracht. Ook de actie Schone Kast, waarbij overtollige gewasbeschermingsmiddelen worden opgehaald bij de teeltbedrijven, is onderdeel van de aanpak.
De provincie Zuid-Holland is ambtelijk bij het Afsprakenkader betrokken.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Twitter: Neerlands trots!

"Nederlandse Universiteiten in de wereldtop, om even bij stil te staan en ongelofelijk trots op te zijn", zo laat Martin van Gogh op Twitter...