We gaan op zoek naar aardachtige planeten

19-04-2018    09:38   |    Goedemorgen

Vannacht vloog een Falcon9-raket de lucht in om planetenjager TESS te lanceren.

De satelliet TESS is met succes de ruimte in gebracht door een Falcon 9-raket. De komende twee weken zal TESS richting de maan vliegen, waarna de planetenjager rondjes om de aarde zal gaan vliegen. Elke 13,7 dagen een rondje. Het doel van TESS? De nieuwe aarde vinden.

De satelliet gaat de komende twee jaar 500.000 nabije sterren bestuderen. NASA hoopt daarbij zo'n 3000 exoplaneten te ontdekken, waarvan er waarschijnlijk zo'n 500 zo groot zijn als de aarde of iets groter. Met TESS wil NASA een voorselectie maken voor de James Webb-telescoop, die op z'n vroegst in 2020 wordt gelanceerd. Die opvolger van de Hubble-ruimtetelescoop zal de meest interessante planeten uit het TESS-project nader bestuderen. 

Exoplaneten waar leven mogelijk is, dat is altijd interessant en relevant onderzoek. Want waar leven is, is voedsel nodig. En waar voedsel nodig is, zijn kassen altijd een oplossing. Want geloof ons, zodra we als mensheid andere planeten gaan koloniseren, zal er altijd een tuinbouwexpert meegaan. En een kassenbouwer.

Bekijk de lancering hier.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Biobest Group en DCM over PMV®-01

In heel wat tomaten producerende landen in Europa arriveren nu de eerste planten voor het nieuwe seizoen in de serres. Een ideaal moment...

Cannabis nu legaal in Canada

Het is zover. Canada is het tweede land ter wereld waar cannabis legaal te koop is. Deze voorheen 'verboden' teelt is bezig met een opmars,...