Reusachtig hart in ziekenhuis

12-09-2017    14:09   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Medewerkers en bezoekers van het OLVG-Oost in Amsterdam bewonderden maandag een reusachtig hart met duizenden rode anthuriumbloemen. Met het plantenhart bij de entree wordt aandacht gevraagd voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Vrijwilligers zamelden tegelijkertijd geld in voor de Hartstichting. Iedereen die ter plekke een donatie doet mag als dank gratis de 'kamerplant met het rode hart' meenemen. Alle anthuriums in het ziekenhuis zijn gratis aangeboden door kwekers uit het Westland zodat de volledige opbrengst ten goede komt aan de Hartstichting.

Op dinsdag 12 september start de Hartstichting een nationale campagne om geld in te zamelen. Deze maand doen diverse ziekenhuizen in het land mee met deze inzamelingsactie. Bij dergelijke acties in voorgaande jaren werd zo’n 65.000 euro gedoneerd. Tot en met eind september verkopen tuincentra, supermarkten en bloemisten ook anthuriums ten behoeve van de Hartstichting.

Hartcentrum

Het hartcentrum van OLVG is een van de grootste dottercentra van Nederland en het grootste hartcentrum van Amsterdam. De artsen onderzoeken en behandelen patiënten met uiteenlopende hart- en vaataandoeningen. Behandelingen gebeuren met zo min mogelijk belasting voor de patiënt, of het nu gaat om behandeling van chronische hartklachten of acute, levensbedreigende hartproblemen.

Fotobijschrift: Medewerkers van de afdeling Cardiologie van OLVG-oost.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Dat verdient een... foto!

Onze fotograaf Glenn Mostert komt werkelijk overal. Zoals onlangs bij Opti-flor voor de speciale KAS-uitgave vol topwerkgevers die deze week...