'Fenomenal sterk tegen Pythium'

13-09-2017    09:24   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Jarenlang onderzoek heeft aangetoond dat Fenomenal het stokje van Aaterra kan overnemen. Dat meldt Bayer Crop Science. Per 1 juni 2017 is de opgebruiktermijn van Aaterra in de chrysantenteelt verlopen.

Aaterra is sinds de begin jaren ‘90 niet meer weg te denken uit de middelenkast van de meeste chrysantenkwekers. Het stomen zit er bijna op en de eerste teeltvakken gaan beginnen aan de tweede teeltronde dus neemt de kans op Pythium weer toe.

Met Fenomenal heeft Bayer een sterke oplossing tegen Pythium in huis, zo laat het bedrijf weten. "Jarenlang onderzoek heeft aangetoond dat Fenomenal het stokje van Aaterra kan overnemen. Fenomenal kan net als Aaterra worden meegegeven via de regenleiding óf door middel van een toepassing via spuitboom. Dosering varieert tussen 1,5-3 gr/m2 afhankelijk van de Pythiumdruk en de tijd van het jaar. Fenomenal goed in oplossing brengen, bij voorkeur altijd in een emmer/ vat in vooroplossing en daarna overgieten in een groter vat. Mocht de oplossing een paar uur staan voor toepassen dan nogmaals roeren."

Fenomenal is ten opzichte van Aaterra zeer gewasveilig, daarom adviseert Bayer om Fenomenal met zeer weinig water na te regenen (0,5 – 1 l/m2 schoon water). "Fenomenal bestaat uit twee actieve stoffen met twee geheel verschillende werkingsmechanisme, waardoor de kans op resistentie wordt beperkt."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Dat verdient een... foto!

Onze fotograaf Glenn Mostert komt werkelijk overal. Zoals onlangs bij Opti-flor voor de speciale KAS-uitgave vol topwerkgevers die deze week...