Eerste Phalaenopsis VW Orchids

12-09-2017    09:51   |    KAS TuinbouwCommunicatie

VW Orchids, het bedrijf van Kees van Wijk in Nieuwaal van 3,5 ha, is helemaal klaar om de Phalaenopsismarkt te betreden. Het bedrijf is overgestapt van de teelt van rozen naar Phalaenopsis. De eerste Phalaenopsis zijn vorige week van een gloednieuwe lopende band gerold, de omschakeling naar de teelt duurde 14 maanden maanden.

In deze 14 maanden heeft VW Orchids zich beziggehouden met de omschakeling naar een totaal andere teelt. VW Orchids concentreert zich op de beste rassen binnen het witte, grootbloemige aanbod van Phalaenopsis. Hieruit wordt er geselecteerd op bloeiduur, taklengte en het aantal bloemen per plant. Door een gelimiteerd assortiment, waarbinnen alleen grootbloemige en witte soorten vallen, zijn alle variëteiten jaarrond op ras verkrijgbaar. De hoofdrassen die door VW Orchids geteeld worden, zijn: Leeds, Ikaria, York en Pure Silk. Door te focussen op witte en grootbloemige Phalaenopsis in potmaat 12 cm, bewijst VW Orchids zich als de kwaliteitskweker op dit gebied.

Introductie op Autumn Fair
Tijdens de Royal FloraHolland Autumn Fair van 13 en 14 september introduceert VW Orchids zich op stijlvolle wijze aan klanten, relaties en andere bezoekers van de fair. Hierbij wordt de nieuwe bedrijfsnaam en de geselecteerde grootbloemige Phalaenopsis rassen uitgelicht in stand 5.15. Daarnaast worden de komende weken diverse exporteurs bezocht om kennis te maken met VW Orchids en het assortiment. Pull Position begeleidt de introductie. Tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair van 8 t/m 10 november is VW Orchids wederom terug te vinden op de beursvloer, in stand 27.5.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Dat verdient een... foto!

Onze fotograaf Glenn Mostert komt werkelijk overal. Zoals onlangs bij Opti-flor voor de speciale KAS-uitgave vol topwerkgevers die deze week...